Gasztro magazin
A legjobb receptek és ötletek egy helyen.
Kecskesajtos céklakrém dióval
Ínycsiklandó közel-keleti kecskesajtos céklakrém. Tökéletes tavaszváró, frissítő előétel.
Shorbat Adas – libanoni lencseleves
A böjt időszak végével az arab térségekben gyakran választják az egyszerűbb, ám laktató ételeket. Ilyen például a libanoni Shorbat Adas lencseleves is, amely egy igen egyszerűen elkészíthető étel. A titka a fogyasztás előtt hozzáadott cseppnyi friss citromlében rejlik.
Marokkói Harira – Marokkó nemzeti levese
A harira Marokkó nemzeti levese, hagyományosan a ramadán hónapban fogyasztják. Ilyenkor a városok és falvak levegőjét áthatja a gőzölgő leves illata.
A harira főzésének egy luxus verziójában a királyi palotában a tojást ezüst tojástartóban szervírozták, és a forró harira lehűléséig itták ki a sáfránnyal, sóval és fűszerekkel felvert tojás belsőt.
A leveshez hagyományosan édes datolyát és shebbakiát, egy ragacsos, tömény mézes süteményt tálalnak.
Mandi – a jemeni ízletes csirkés rizs
A közel-keleti kultúrában a csirkés, rizses ételek megkülönböztetője a fűszerek kombinációja. A mandi otthona Jemenben található, de már számos másik országban is megtalálható.
Baklava – szaftos, édes sütemény
A baklava szaftos, édes sütemény, mely számos közel-keleti ország kultúrájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok és a szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú desszert, melyet dióval,pisztáciával vagy csokoládéval töltenek meg, és mézzel édesítik.
Muhammara – mártogatós sült paprikából
Milyen márkákat talál meg kínálatunkban?
Keressen meg minket, hogy sikeresen együttműködhessünk!
Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot! A megkeresésre igyekszünk minél előbb választ adni.