fbpx

Gasztro magazin

A legjobb receptek és ötletek egy helyen.  

Shorbat Adas – libanoni lencseleves

Shorbat Adas – libanoni lencseleves

A böjt időszak végével az arab térségekben gyakran választják az egyszerűbb, ám laktató ételeket. Ilyen például a libanoni Shorbat Adas lencseleves is, amely egy igen egyszerűen elkészíthető étel. A titka a fogyasztás előtt hozzáadott cseppnyi friss citromlében rejlik.

Marokkói Harira – Marokkó nemzeti levese

Marokkói Harira – Marokkó nemzeti levese

A harira Marokkó nemzeti levese, hagyományosan a ramadán hónapban fogyasztják. Ilyenkor a városok és falvak levegőjét áthatja a gőzölgő leves illata.

A harira főzésének egy luxus verziójában a királyi palotában a tojást ezüst tojástartóban szervírozták, és a forró harira lehűléséig itták ki a sáfránnyal, sóval és fűszerekkel felvert tojás belsőt.

A leveshez hagyományosan édes datolyát és shebbakiát, egy ragacsos, tömény mézes süteményt tálalnak.

Mandi – a jemeni ízletes csirkés rizs

Mandi – a jemeni ízletes csirkés rizs

A közel-keleti kultúrában a csirkés, rizses ételek megkülönböztetője a fűszerek kombinációja. A mandi otthona Jemenben található, de már számos másik országban is megtalálható.

Baklava – szaftos, édes sütemény

Baklava – szaftos, édes sütemény

A baklava szaftos, édes sütemény, mely számos közel-keleti ország kultúrájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok és a szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú desszert, melyet dióval,pisztáciával vagy csokoládéval töltenek meg, és mézzel édesítik.

Milyen márkákat talál meg kínálatunkban?

Kosarad
0