Shorbat Adas – libanoni lencseleves
A böjt időszak végével az arab térségekben gyakran választják az egyszerűbb, ám laktató ételeket. Ilyen például a libanoni Shorbat Adas lencseleves is, amely egy igen egyszerűen elkészíthető étel. A titka a fogyasztás előtt hozzáadott cseppnyi friss citromlében rejlik.
Közepes fokozaton olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és puhára főzzük, kevergetve, hogy ne ragadjon le. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt és a kurkumát, és keverés közben még egy percig főzzük. Adjuk hozzá az alaplevet, és főzzük 5 percig. A lencsét leöblítjük és lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Amikor a leves felforrt, alacsony lángon 30 percig fűzzük. Ízlés szerint sóval, borssal és egy szelet citrommal tálaljuk, a citromot mindenképpen facsarjuk bele a levesbe!
Nincs időd? Keresd készételeinket webshopunkban!
HOZZÁVALÓK:
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1/2 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, darálva
- 1 tk kömény
- 3/4 tk kurkuma
- 8 csésze csirke alaplé
- 1 1/2 csésze vöröslencse
- só és bors ízlés szerint
- 1 citrom, 4 szeletre vágva
Előkészületi idő: 5 perc
Elkészítési idő: 45 perc