Mate csésze és bombilla (szívószál)
5 378Ft
Agyagból készült Mate csésze és fém bombilla/kanál. A bombilla egy olyan szívószál vagy kanál, aminek a végén egy mini szűrő van, ezzel jelentősen megkönnyíti a tea fogyasztását, hiszen azt nem kell leszűrni. Vegye meg a teljes készletet mate teával együtt, olcsóbban!
Készleten
A mate tea a matéfa (Ilex paraguariensis) (dél-amerikai magyal, Paraguay magyal) megszárított leveleiből és száracskáiból készült főzet. A maténak élénkítő hatása van a benne található 0,3-1,5% koffeinnek, 4-10% kaffetanninnak (kávécsersav; ez csersavra, majd koffeinre hidrolizál), teobrominnak és teofillinnek köszönhetően. Ezentúl a maté tisztító hatású is a benne lévő (flavonoid és alkaloid) antioxidánsok miatt. Mivel a maté élénkítése nagyon különbözik a kávé hatásaitól, ezért a yerba matéban lévő koffeint sokszor mateinnek szokták nevezni.
Hagyományosan 70-80 °C-os vízzel, a szintén maténak hívott kis lopótökből vagy fából készült pohárból szívják fel a főzetet, a bombillának nevezett szűrős, fém szívószál segítségével. A hasonló, de hidegen fogyasztott ital neve tereré, aminek fogyasztása Paraguayban a legnépszerűbb. Forrás: Wikipedia
Az ajánlott napi adag 3 csésze mate tea.
A mate tea elkészítése: Először a növényt belerakják a mate tea tökbe, körülbelül 1/2- 2/3 részig. Majd utána összerázzák, hogy a levelek elosztódjanak megfelelően, majd ezt követően a mate tököt 45 fokos szögben kicsit megdőltve meglocsoljuk szobahőmérsékletű vízzel. Erre azért van szükség, hogy a levelek kicsit megdagadjanak és a szívószállal nehezen lehessen felszívni őket. Ezt követően jöhet a 70-80- fokos víz, hozzáöntjük az aprított fűhöz. Fontos, hogy a víz ne legyen melegebb 85 foknál, mert a mate tea elveszti pozitív tulajdonságának jó részét. A szívószálat nem szabad mozgatni, nehogy eltömödjön a tea levelekkel, szárakkal.
A mate tök előkészítése: A fából vagy tökből készült poharakat, az első használatnál be kell avatni, hogy ne adjanak mellékízt a teának, vagy megnöveljék a tök élettartamát. Beletesszük a mate tae leveleket , majd felöntjük 70-80 fokos vízzel, a tetejééig, és 12 óráig hagyjuk állni. Ha fém vagy kerámia csészéből iszunk nincs szükség speciális előkészítésre. (wiki).
KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK
-
Kosárba teszem
Őrölt Gyömbér 1 kg Al amid
زنجبيل 1 كيلو العميد 3 307Ft -
Kosárba teszem
Guava Ital 1 L faragello
مشروب الجوافة 1 لتر فراجيلو 875Ft -
Kosárba teszem
Paradicsom paszta 4350gr, Öncü
معجون طماطم 4350 جرام 4 586Ft -
Kosárba teszem
Hámozott paradicsom 4050gr, Tat
طماطم مقشرة 4050 جرام 3 200Ft -
Kosárba teszem
Paprika paszta 4300gr, Öncü
فليفلة حمراء مطحونة حلوة 4300 11 868Ft -
Kosárba teszem
Paradicsom paszta 4350gr, Öncü
معجون الطماطم 4350 جرام 4 586Ft -
Kosárba teszem
Marha Konzerv 340g, ZWAN
لحم بقري 340 غم زوان 1 408Ft -
Kosárba teszem
Csirke Konzerv 200g, ZWAN
لحم دجاج 200 غم زوان 941Ft -
Kosárba teszem
Marha Konzerv 200g, ZWAN
لحم بقري 200 غم زوان 941Ft -
Kosárba teszem
Kapor 250g, Al amid
شبت 250 جم العميد 978Ft -
Kosárba teszem
Ánizs egész 900g, Al amid
يانسون حب 1كغ 4 242Ft -
Kosárba teszem
Gránátalma Szirup 600g, Chtaura
شراب مركز الرمان 600 جرام شتورة 2 529Ft