Házi Labneh – közel-keleti joghurtsajt

2023. 10. 20. | receptek magyarul

A savanykás ízvilágot kedvelők számára ez a szír joghurtsajt egy igazi ínyencség lesz. Egyszerű elkészteni, noha időigényes a maga módján, mégis gyakorlatilag bármikor elkészíthető minimális idő ráfordításával. A keleti térségekben a tejtermékek és azok feldolgozási módjai is sokszínűek italaiktól kezdve ételeikben is visszaköszönnek.

Ha valaha készítettél már túrót, vagy tudod, hogy készül akkor ezen a recepten sem fogsz meglepődni, hiszen hasonló eljárásban készül ez a krém is. Végy egy nagyobb több rétegű gézlapot, öntsd rá a kívánt mennyiségű – jelen esetben 50 dkg – görög joghurtot, majd fogd össze egy csipesszel a négy sarkát és lógasd fel egy naptól védettebb részre, helyezz alá egy tányért és hagyd 1 napig apránként lecsöpögni.

Így a joghurt a folyadékvesztést követően egy kissé besűrűsödik, ekkor éri el sajtkrém állagát. Tálaláskor öntözd meg ízlés szerint olívaolajjal és fűszerekkel, majd pitával, zöldségekkel fogyaszd.

Nincs időd? Keresd LABNEH készételünket webshopunkban!

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg görög joghurt
  • ízlés szerint só
  • tálaláshoz olívaolaj

DÍSZÍTÉS:

  • petrezselyem levél

Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: 1 óra

Ha ház Labneh-t készítenél, akkor ezeket a termékeinket ajánljuk:

Ha pedig inkább készen vásárolnád meg a Baba Ganoush-t, vagy más padlizsánkrémek, akkor ezeket a termékeket ajánljuk:

Kosarad
0