Házi Labneh – közel-keleti joghurtsajt
A savanykás ízvilágot kedvelők számára ez a szír joghurtsajt egy igazi ínyencség lesz. Egyszerű elkészteni, noha időigényes a maga módján, mégis gyakorlatilag bármikor elkészíthető minimális idő ráfordításával. A keleti térségekben a tejtermékek és azok feldolgozási módjai is sokszínűek italaiktól kezdve ételeikben is visszaköszönnek.
Ha valaha készítettél már túrót, vagy tudod, hogy készül akkor ezen a recepten sem fogsz meglepődni, hiszen hasonló eljárásban készül ez a krém is. Végy egy nagyobb több rétegű gézlapot, öntsd rá a kívánt mennyiségű – jelen esetben 50 dkg – görög joghurtot, majd fogd össze egy csipesszel a négy sarkát és lógasd fel egy naptól védettebb részre, helyezz alá egy tányért és hagyd 1 napig apránként lecsöpögni.
Így a joghurt a folyadékvesztést követően egy kissé besűrűsödik, ekkor éri el sajtkrém állagát. Tálaláskor öntözd meg ízlés szerint olívaolajjal és fűszerekkel, majd pitával, zöldségekkel fogyaszd.
Nincs időd? Keresd LABNEH készételünket webshopunkban!
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg görög joghurt
- ízlés szerint só
- tálaláshoz olívaolaj
DÍSZÍTÉS:
- petrezselyem levél
Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: 1 óra