A gránátalma az Ázsiában őshonos gránátalmafa gyümölcse. Héja kemény, pirosas színű, nagy mennyiségű magját egyenként édeskés, áttetsző-piros gyümölcshús veszi körül. Fogyasztása rendkívül egészséges, segít megelőzni, gyógyítani az érrendszeri és rákos megbetegedéseket. A belőle készült szirup a gyümölcs levének besűrítésével állítható elő.
Egészségügyi előnyök
Magas antioxidáns tartalom: A gránátalma rendkívül gazdag antioxidánsokban, például polifenolokban és antociánokban. Ezek az anyagok segíthetnek a sejtek védelmében a szabad gyökök okozta károsodástól, és hozzájárulhatnak a krónikus betegségek megelőzéséhez.
Szív- és érrendszeri egészség: A gránátalma fogyasztása javíthatja a szív- és érrendszeri egészséget. Segíthet a vérnyomás csökkentésében, a koleszterinszint szabályozásában és az érfalak rugalmasságának fenntartásában.
Gyulladáscsökkentés: A gyümölcsben található gyulladáscsökkentő vegyületek enyhíthetik a krónikus gyulladásokat, amelyek számos egészségügyi problémához, például ízületi gyulladáshoz és szívbetegségekhez vezethetnek.
Immunrendszer támogatás: A gránátalma magas C-vitamin-, E-vitamin- és más antioxidánsokban gazdag, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez és a fertőzések elleni védelemhez.
Memória és agy egészség: A gránátalma antioxidánsai védik az agyat az öregedéssel járó károsodástól, és javíthatják a memóriát és a kognitív funkciót.
Emésztési egészség: A gránátalma rostokban gazdag, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges emésztéshez és a székrekedés megelőzéséhez.
Bőrápolás: A gránátalma kivonatokat gyakran használják bőrápoló termékekben, mivel antioxidánsai segíthetnek a bőr öregedésének lassításában és a bőr hidratálásában.
A gránátalma magjait, húsát vagy léjét lehet fogyasztani, és sokféle ételhez és italhoz hozzáadható. Fontos megjegyezni, hogy a gránátalma fogyasztásakor az édesítők hozzáadása nem szükséges, mivel a gyümölcs természetes édes ízzel rendelkezik. Ha rendszeresen fogyasztja a gránátalmát, az hozzájárulhat az általános egészségének javításához és a krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez.
Gránátalma szirup felhasználása receptekben
Bulgur saláta
Lassan véget érnek a meleg nyári napok, de egy könnyű saláta mindig jól esik akar köretként akar önálló vacsoraként.
Elkészítés :
- Apróra vágott foghagymát megpirítjuk az olajon, bele tesszük a bulgurt és a sűrített paradicsomot.
- Hozzáadjuk a sót borsot és a rómaiköményt.
- Egy két percig együtt pirítjuk majd felöntjük másfél csésze vízzel.
- Lefedve a bulgurt készre pároljuk.
- A zöldségeket apróra vágjuk, a kihűlt bulgurt összekeverjük a zöldségekkel.
- Elkészítjük az öntetet a citromlé, a gránátalma szirup, az olívaolaj és só felhasználásával.
- Az egészet hozzáöntjük a salátához és lehűtve tálaljuk.
-
Szíriai padlizsánsaláta
HOZZÁVALÓK:
- 1 db padlizsán(nagy)
- 1 közepes db lilahagyma
- 5 ek olívaolaj
- 25 g mazsola
- 2 ek petrezselyem(a tetejére)
- 1 ek gránátalma szirup
- 1 ek citromlé
- sóízlés szerint
- borsízlés szerint
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál menta(szárított, ha friss, akkor egy kicsit több)
Elkészítés :
- A padlizsánt felkockázzuk kb. 2 centis kockákra.
- Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt sütőlemezt kiolajozunk.
- A padlizsánt egyenletesen szétterítjük rajta úgy, hogy csak egy rétegben legyen.
- Kevés olívaolajat locsolunk rá, majd kézzel összeforgatjuk.
- Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük úgy, hogy 20 perc után időnként megkavargatjuk.
- Ha kész, egy salátástálba szedjük.
- A padlizsánt felkockázzuk kb. 2 centis kockákra.
- Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt sütőlemezt kiolajozunk.
- A padlizsánt egyenletesen szétterítjük rajta úgy, hogy csak egy rétegben legyen.
- Kevés olívaolajat locsolunk rá, majd kézzel összeforgatjuk.
- Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük úgy, hogy 20 perc után időnként megkavargatjuk.
- Ha kész, egy salátástálba szedjük.
- A fél lilahagymát félkarikákra szeleteljük, 1-2 evőkanál olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz.
- A salátához hozzákeverünk még 1-2 ek mazsolát, majd leöntjük az öntettel.
- Ezzel is megkeverjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, rátesszük a félbe vágott koktélparadicsomot.
- A gránátalma szirupot összekeverjük a citromlével, mentával, sóval és borssal. Lehet hozzáadni mézet is.
Tekintse meg széles választékunkat:
-
Gránátalma Melasz 350g, Al Ahlam
دبس الرمان 350 غم, الأحلام1 013Ft Kosárba teszem -
Gránátalma melasz 250ml , Chtaura
دبس الرمان 250 مل, شتورة1 149Ft Kosárba teszem -
Gránátalma melasz 500ml , Chtaura
دبس الرمان 500 مل، شتورة1 643Ft Kosárba teszem -
Gránátalma Szirup 600g, Chtaura
شراب مركز الرمان 600 جرام شتورة1 426Ft Kosárba teszem